Top

Toyota kondigt het einde van zijn benzinemotoren aan

Hoopvol nieuws vanuit de Automobielsector!

Zouden er dan eindelijk gekozen zijn voor een alternatieve weg ?...

Toyota kondigt het einde van zijn benzinemotoren aan.

De Japanse autoproducent Toyota kondigt het einde van zijn diesel- en benzinemotoren aan tegen 2050. Binnen 35 jaar zal Toyota dus geen auto’s meer produceren die enkel op benzine of diesel zullen rijden. Ook zal de CO2-uitstoot van een nieuwe Toyota tegen dat jaar met 90% zijn teruggedrongen in vergelijking met 2010.

Toyota werkt aan een stappenplan. Zo wil het merk vanaf volgend jaar 1,5 miljoen hybride wapens gaan verkopen, tegen 1,27 miljoen vandaag. Om tegen 2020 in totaal 15 miljoen hybride modellen op de weg te hebben. Vorig jaar sleet de automaker nog 86% van zijn globale productie op de traditionele manier.

Indien het in zijn opzet slaagt zal Toyota binnen de vujf jaar de CO2-uitstoot van zijn bestaand wagenpark met 22% hebben gereduceerd. Veel hangt af van het succes van zijn elektrische wagen Mirai, die volgend jaar op de markt komt en waarvan Toyota hoopt tegen 2020 ruim 30.000 stuks per jaar te kunnen slijten, tegen amper 2.000 in 2017.

Analysebureau IHS vind de plannen van de Japanners alvast uiterst ambitieus en wijst op de afhankelijkheid van degelijke infrastructuur en de installatie van laadstations voor het succes ervan.

De plannen van Toyota gaan nog verder: ze hebben niet enkel betrekking op de productie van wagens, maar ook op de werking van de eigen fabrieken. Ook daar wordt gestreefd naar milieuvriendelijkheid. Zo zal de consumptie van elektriciteit in alle fabrieken worden gereduceerd door het gebruik van hernieuwbare energie, zoals dat nu in Brazilië al het geval is. De productielijnen op een andere site, in het Japanse Tahara, zullen weldra enkel op windenergie draaien. De Japanners rekenen er op dat de CO2-stoot in het geheel van hun productiecentra tegen 2050 zal teruggebracht zijn tot nul.


Desktop weergave